vrijdag 1 mei 2015

Miami Vice

Na heerlijk geslapen te hebben, maken we ons klaar voor een dag Miami. Het ontbijt is iclusief in dit hotel en er is lekker veel keuze. We ontmoeten daar ook mede cruisers uit Nederland en kletsen tussen het happen door.
Onze taxi zou om 10u voor de deur staan, ietsje later dan dat komt hij inderdaad aangereden. 


Hij brengt ons naar Bayside Market vanwaar ons avontuur door Miami begint. We lopen door het winkelcentrum maar kopen niets. Wel wordt de Disney store bezocht om alvast in de sfeer te komen. Ik heb mijn haarborstel op het vliegveld van Detroit laten liggen (!?) dus daar moest een nieuwe voor in de plaats komen. We kwamen een winkel tegen met heel veel borstels maar de eerste zeer gewoon uitziende borstel die ik bekeek was 26 dollar, nummer 2 was 29 dollar. Laat maar, we lopen wel even verder!
Vanaf Bayside lopen we langs de American Airlines Arena naar de brug: Venetian Way. 








Het zonnetje komt nu ook door en het is al aardig warm. We doen er ongeveer een uur over om via de brug in South Beach te komen. Onderweg passeren we een paar flinke huizen (op de eilandjes die door deze brug verbonden worden) en hebben we mooi uitzicht op Miami Beach.




Na deze flinke stap in de warmte zoeken we eerst een terrasje op Lincoln Road. Het wordt Books & Books waar we heerlijk smullen van salade, wraps en sandwich. 


Van hier uit lopen we naar het Holocaust Memorial. Dit is toch weer indrukwekkend. 




Vlak achter het Memorial liggen de Botanische tuinen. De tuin is niet groot maar wij vinden het altijd leuk om door een stukje natuur te kunnen lopen. Ook krijgen we hier onze katten-fix want er lopen heel wat Botanische katten rond. 





Van de tuin lopen we terug naar Lincoln Road alwaar een drogist aanwezig is voor de gezochte haarborstel. Dat is toch een mooi souvenir! Aan het einde van Lincoln Road begint het strand. Hier maak ik even de voetjes nat en maken we wat foto's.







Via de beach walk komen we op Ocean Drive. Zien en gezien geworden is het hier. We maken de verplichte toeristen foto:



Ocean Drive is luidruchtig, druk en bestaat uit alleen maar eet- en drinktenten. We bekijken het allemaal en nemen nog even plaats aan de boulevard. 


Daarna besluiten we al iets vroeger te eten want hier hebben we nog volop keuze en bij het hotel is dat een stuk minder. Het wordt het News Cafe. 


Een gezellig maar rustig tentje aan Ocean Drive. Vanaf ons tafeltje bekijken we al de creaturen die voorbij lopen en rijden in hun patser wagens. Na het eten, halen we een toetje bij Haagen-dazs, hier was ik jaren geleden ook al eens met Marianne. Het ijs smaakte heerlijk en we hadden genoeg energie voor de terugweg. 

Via dezelfde Beach Walk en Lincoln Road kwamen tot vlakbij de brug. Dit keer hadden we geen zin in nog een keer een uur lopen dus namen we de City Bikes. Deze fietsen staan op verschillende plekken door heel Miami en kan je met een creditcard uit de stalling halen en gebruiken voor een bepaalde tijd en dan weer terugzetten op een van de stallingen. We reserveerden voor een half uur, genoeg tijd om de brug over te kunnen fietsen. We sjeesden over de brug en waren mooi op tijd voor het teruplaatsen van de fiets. 


Na nog een stukje wandelen hielden we een taxi aan die ons terug bracht naar het hotel. Om ongeveer half acht kwamen we hier moe maar voldaan aan. We hebben het zweet van ons afgedoucht en zijn naar de lobby gegaan om te kijken of er nog wat mede cruisers waren kwamen opdagen. Uiteindelijk kwam er een dame naar ons toe die de lime green mickeys herkende (ons herkenningsteken van de cruise Facebook groep). Ze kwam uit Canada maar haar beide ouders waren oorspronkelijk Nederlands. We maakten even kennis en toen ging ze weer terug naar haar kamer waar haar kids lagen te slapen. Wij gingen ook weer terug naar onze kamer en kropen snel in bed.
Morgen is het dan zo ver, we gaan cruisen!

1 opmerking:

  1. Was gelukkig niet net zulk weer als toen wij er waren :)
    Zijn we toen bij haagen-dasz geweest? Te lang geleden, moet er toch ook echt creatieve weer naar toe! Leuk dat fietsen! Nog bekende amerikanen gezien? Of nederlandse dj's?

    BeantwoordenVerwijderen