donderdag 30 april 2015

Fly Away

Na meer dan een jaar van voorbereidingen treffen is het dan zover, vandaag vliegen we naar Miami. Gelukkig hoeven we niet te bedenken hoe we de dag vol krijgen want om 3u gaat de wekker. En ja, zelfs voor een vakantie vind ik om 3u opstaan niet prettig! Precies volgens planning rijden we om 4u de straat uit. 





Geen file dit keer (echt, we hebben wel eens file gehad in het weekend om 6u 's ochtends op weg naar Schiphol.) en 45 minuten later rijden we P1 van Schiphol Parking op. Ideaal, een prima aanbieding om lang te parketen lekker dichtbij de vertrekhal. We staan op rij "cow" en het beest loeit er dan ook lustig op los. Nooit eerder gehoord maar we zijn nu dan ook de enige mensen (buiten een zwerver naast de lift) die om dit tijdstip hun auto komen parkeren dus misschien is het wat stiller dan anders.




Na een korte wandeling kunnen we bij de self service bagage drop off van KLM onze koffers kwijt, daarna is het nog een kilometer lopen voordat we door de paspoort controle kunnen (ze zijn nog niet allemaal open). En nog ter informatie, self adhesive betekent dat het geen sticker is waar je het beginnetje van moet vinden, plakt gewoon in 1 keer. Bedankt meneer bij de bagage drop off, het was nog vroeg zullen we maar zeggen!
Op Schiphol nemen we een klein ontbijt en bekijken de winkels. 


Het vliegtuig vertrekt op tijd en we hebben prima plaatsen op rij 10, economy comfort. Magriet en ik krijgen netjes onze vega maaltijd geserveerd: heerlijke tofu, rijst, saus en erwtenpuree om 8:25u.... De carnivoren krijgen een omelet of pancakes. We zijn er nog niet achter welk dier ze daarin hebben verwerkt?? Het vega menu is bij Delta toch een beetje raar, de snack is een broodje met tomaat en komkommer (jummie). Voor de gewone man is dat een box met crackers, houmous, olijven en chocolade. Hoe vega wil je het hebben? Maar ja, voor de maaltijd ga je tenslotte niet vliegen.

In Detroit aangekomen zijn we in een mum van tijd door de immigrations. Het is bijna helemaal geautomatiseerd hier en dat werkte prima. We hadden een korte overstap tijd maar dat was op deze manier geen probleem. Ook dit vliegtuig vertrekt op tijd en een kwartier eerder dan gepland, zijn we in Miami. De koffers rollen vande band en we gaan op zoek naar de hotel shuttle. Hier was de voorbereiding van mij iets minder want ik had heel lang geleden gekeken hoe dat werkte en wist het niet meer. Na wat zoeken vonden we zuilen waar telefoons aan hingen en je rechtstreeks contact kon maken met het hotel. De shuttle zou er binnen 15 minuten zijn. 


Nog geen 10 minuten later stapten we in. 


Het hotel ziet er netjes uit, we hebben een redelijk ruime kamer op de 2e verdieping. Ook de shuttle naar de port voor vrijdag is gelijk gereserveerd.



We settelen ons op de kamer en gaan snel weer op pad. Dit is natuurlijk de vakantie van de familie Van Rees dus lummelen is er niet bij, ACTIE! Plan is om naar de Dolphin mall te gaan met de taxi. De taxi laat er lang op zich wachten, we vallen bijna in slaap. Na 3x bellen door de hotelmedewerker komt er toch een taxi. Het is een heel oude bak met een oude Indiër er in. Hij brengt ons met gevaar voor eigen leven naar de mall. We hebben hem gelijk gereserveerd voor morgenochtend want we houden wel van een beetje spanning.
In de mall zoeken we de Cheesecake Factory op en kunnen gelijk aan tafel. Heerlijk gegeten met natuurlijk een toet!




Na het diner (de toeten zijn niet helemaal opgegaan) lopen we wat calorieën er af door winkels te bekijken. Daarna pakken we de taxi terug naar het hotel. Na een douche zijn we allemaal binnen 2 minuten vertrokken. 
De vakantie is prima begonnen!

1 opmerking:

  1. Goed begin is het halve werk! Ik vind het een super grote hotelkamer! Ik heb ze wel kleiner gehad... En dan lekker naar de cheesecake factory, goede herinneringen aan, zucht. Niet bij vicotria's secret geweest? Ben benieuwd naar dag 2!

    BeantwoordenVerwijderen